Transport și Livrare

TRANSPORT

Facem tot posibilul pentru a expedia comenzile în termen de 24 de ore de la plasarea lor. Pentru comenzi mai mici de 149 RON, costul transportului este de 19 RON.

Comanda dvs. va fi livrată la adresa de expediere pe care ați furnizat-o în timpul achiziției. TopBranduriRomânia™ nu este responsabil pentru comenzile expediate la o adresă de expediere incorectă sau inexactă furnizată în timpul procesului de achiziție.

Este responsabilitatea cumpărătorului să verifice acuratețea informațiilor de expediere la primirea e-mailului de confirmare a comenzii și să ne notifice orice corecție la support@topbrandsromania.com.

Odată ce comanda a fost expediată, vă vom notifica prin e-mail cu un număr de urmărire și un link pentru a o urmări. Verificați întotdeauna dosarul Spam sau Junk pentru actualizările noastre prin e-mail. Dacă folosiți Gmail, verificați fila Promoții.

Dacă nu ați primit un e-mail cu numărul de urmărire în termen de 72 de ore de la plasarea comenzii, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la support@topbrandsromania.com, astfel încât să putem verifica acest lucru pentru dvs.

TIMPURI DE LIVRARE

Timpii medii de livrare sunt listați mai jos.

România: 2 zile lucrătoare

Adesea, produsele vor ajunge mai devreme de atât.

Dacă ați așteptat mai mult decât termenele de livrare indicate și încă nu ați primit comanda de la noi, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la support@topbrandsromania.com și vom analiza problema cât mai curând posibil. Vă vom ajuta să rezolvați orice problemă.

***COVID-19 ACTUALIZARE:

Din cauza recentei pandemii COVID-19, vă rugăm să vă așteptați la întârzieri suplimentare față de termenele noastre anticipate de mai sus.

Aceste termene sunt estimate atunci când întreprinderile și serviciile de curierat (cum ar fi oficiul poștal local) funcționează într-o manieră stabilizată.

Nu avem niciun control asupra vitezei cu care oficiul dvs. poștal poate primi, procesa și transporta coletul dvs. deoarece este posibil ca acesta să aibă anumite sisteme pentru a asigura siguranța angajaților săi.

În cazul puțin probabil în care pachetul dvs. va dura mai mult decât timpii de livrare preconizați de noi, așa cum se menționează mai sus, veți fi notificat prin e-mail.

LIVRĂRI MULTIPLE

În funcție de numărul de articole pe care le-ați comandat, este posibil să fim nevoiți să trimitem articolele în colete separate, doar dacă nu le putem pune pe toate într-un singur pachet. Este posibil ca acestea să vină în pachete separate la momente diferite în cadrul termenului de livrare specificat.

Nu vă alarmați dacă nu primiți toate articolele deodată și nu ezitați să ne trimiteți un e-mail la support@topbrandsromania.com pentru informații suplimentare de urmărire a comenzii dvs. (dacă nu le-ați primit).

RESPONSABILITĂȚI VAMALE

Vă rugăm să rețineți că sunteți responsabil pentru orice taxe vamale sau impozite suplimentare percepute ca urmare a importului în țara dvs. Taxele și impozitele internaționale nu sunt incluse în comanda dvs. și, dacă este cazul, trebuie plătite înainte de livrare.

Costul taxelor și impozitelor de import este gestionat de biroul vamal al țării dumneavoastră și nu este determinat sau colectat de TopBranduriRomânia™ .

URMĂRIREA COMENZII

Puteți urmări comanda dvs. prin intermediul linkului de urmărire care va fi trimis la adresa de e-mail pe care ați furnizat-o în timpul procesului de achiziție.

Dacă aveți probleme în a găsi informațiile de urmărire pe acea pagină, puteți utiliza și site-ul de urmărire de mai jos.

https://www.17track.net/en

Dacă aveți în continuare probleme cu urmărirea comenzii, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la support@topbrandsromania.com și vom face tot posibilul pentru a vă oferi detalii.

COLETE LIPSĂ

Transporturile manipulate incorect, deteriorate sau pierdute nu sunt responsabilitatea TopBranduriRomânia™ .

Dacă un număr de urmărire arată că articolul (articolele) a (au) fost livrat(e) cu succes la adresa de expediere furnizată în timpul procesului de achiziție. Recomandăm clienților să contacteze oficiul poștal local pentru a se interesa unde a fost livrat.

Nu se vor emite înlocuiri sau rambursări pentru articolele care arată că au fost livrate cu succes. Nu suntem răspunzători pentru informații incorecte privind adresa de către clienți sau pentru încercările de livrare ratate de către curieri.

Vă recomandăm întotdeauna să vă verificați proprietatea sau vecinii pentru a vă asigura că pachetul dvs. nu a fost rătăcit.

Dacă credeți că pachetul dvs. a fost furat, puteți raporta acest lucru curierului dvs. local și poliției locale.

PACHETE RESPINSE

Deși preferăm să organizăm retururile după ce ați primit articolul, dacă refuzați livrarea comenzii dvs. vom emite o rambursare numai după ce articolul (articolele) a (au) ajuns la depozitul nostru.

De asemenea, va trebui să colectăm sau să deducem costurile de transport din suma care urmează să fie rambursată.

ADDENDUM

Atunci când comandați de la TopBranduriRomânia™ , sunteți de acord să așteptați în termenele de livrare specificate în Politica de rambursare, în Confirmarea comenzii și în e-mailul de confirmare a expedierii.